Hakkında herşey Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Bu nedenle daha yüce bir fiyata sahip olabilmektedir. Kalitesiz bir yangın bapsı, yangın esnasında esirgeme sağlamaz ve bu nedenle elan az bir fiyata sahiptir.

Yangına dayanıklı baplar özel paneller ve aksesuarlar kullanılarak üretilir. Mürtefi sıcaklığa ve yangına dayanıklı olan bu panellerin kapı içlerine yerleştirilmesi ile bu kapılar avlu kurtarmaktadır.

Çift kanatlı yangın bapsı da binadaki bütün insanoğluın en hızlı ve sağlamlıklı şekilde binadan ayrılmalarını tacil etmek gayesiyle üretilmekte, monte edilmekte ve kullanılmaktadır.

Firmaların umumi olarak uygulama yöntemi; Apartmanların Yatak Odası kısımlarından birer yangın merdiveni kapısı açarak; kötüda kâin Garaj alegori iniş derunin Demirden merdiven imalatı yapmaktadırlar.

Ancak, yangın kapısı satıcıları ortada eder farklılıkları olabilmektedir. Bazı vandözlar, uygun fiyatlarla kaliteli yangın bapları satarken, diğerleri mualla fiyatlarla aynı kalitede baplar satabilmektedir.

Hangi mimarilarda yangın merdiveni bulundurulması ile ilgili zorunluluk konstrüksiyonnın özelliklerine için belirlenmektedir. Bunlar arasında yapı yüksekliği, bir kattaki kullanıcı nüshası, kuruluşnın yararlanma klası üzere faktörler içli olmaktadır.

Projeye en şayan Yangın Bapsı Sisteminin kullanıldığı binalarda içeriden itilerek dünyaarı hakikat kolayca oluşturulan ve cıvıl cıvıl grupların sağlamlıklı bir şekilde Yangın Merdiveni Kapısı binaları ayrılma etmesini sağlayan yangın kapıları Çıkış yahut Exit şeklinde belirtilmektedir.

Duman intikalini engelleyecek şekilde üretilirler. Esrar sızmasını çelmek amacı ile kapı ve kasanın inikat noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Tamlanan bu Yangın Merdiveni Kapısı vakit dilimleri bir kapının yangına ne derece süre dayanacağını dışa vurum etmektedir. Fakat bu mevzuda dikkatli yetişmek gerekir. Çünkü 90 dakika yangına dayanıklı olması müstelzim bir kapının 30 an birlikte dayanmadığı henüz önce meydana getirilen testlerde doğrulanmıştır.

Yapılan bir binanın özelliklerine ve yararlanma amacına göre belli yapı denetleme şartlarını sağlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları ekseriyetle TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (müstacel çıkış kapılarının) belli durumlara göre TSE şartlarını sağlaması gerekmektedir.

Sandık üzerindeki fitil yuvasına reva yüksek kaliteli ısıyla genleşen yangın fitili kullanılmaktadır.

Binalarda makul standartlarda bucak alması gereken yangın bapları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması gereken kuralları ciğerermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 başlangıçlığı şeşnda toplandığını ve bütün firmaların bu hissedar standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Merdivenin, zaman şartları ve olası durumlara karşı dayanıklı olması gerekmektedir; çelik ve paslanmaz malzeme ile imal edilmelidir.

Yangın merdiveni, her çeşit yapı içerisinde mevcut insanoğluın ve öteki hayat doluların yangın veya herhangi bir ivedili pozisyon sırasında hızlı ve güvenli bir şekilde tahliyesinin konstrüksiyonlmasını sağlayıcı kaçış merdivenidir. Yangın merdivenleri hayati öneme ehil, örgülması mecburi, kuruluşların vazgeçilemez unsurları beyninde Yangın Merdiveni Kapısı yan almaktadır.

Report this wiki page